Hvem er jeg, og hvordan blev Vegansk Univers til?


Hej, og velkommen til Vegansk Univers!

Jeg hedder Frederikke, og er 25 år gammel. Jeg startede @veganskunivers tilbage i September 2018, da jeg gerne ville motivere mig selv til at leve vegansk, samtidig med at jeg kunne hjælpe en masse andre, som stod i samme situation som mig selv. Min kæreste, Henrik, kom nemlig fra den ene dag til den anden tilbage i slutningen af 2017, og sagde at han ikke ville spise dyreprodukter mere. Jeg blev vildt overrasket, og startede med at gå i den totalt modsatte retning. Han skulle ihvertfald ikke fortælle mig, hvad jeg skulle spise. Haha!

Ærligt, så skabte det vildt mange diskussioner og frustrationer herhjemme for både Henrik og jeg. Han kunne ikke forstå, at jeg fortsat havde lyst til at indtage dyreprodukter, når nu han havde fortalt mig og vist mig hvor dårligt dyrene havde det. Samtidig med at jeg ikke forstod, hvorfor han lige pludselig havde ændret sig så meget fra den ene dag til den anden. I løbet af sommeren 2018 (da det gik op for mig, at han virkelig mente det her) gik jeg med til, at vi levede vegansk herhjemme, og det blev helt klart startskuddet på min veganske rejse.


For mig var det super vigtigt, at det kom fra mig selv af. Jeg skulle ikke leve vegansk, fordi jeg blev bedt om at gøre det, men fordi jeg selv havde lyst til det. Henrik var ret meget efter mig hver gang jeg indtog animalske fødevarer, og ser jeg tilbage, så forstår jeg ham udemærket godt. Jeg ved det ikke var hans mening, at være efter mig. Han var bare super frustreret over sitationen. Men altså, hvem gider også at høre på, når man sidder med kød i munden, at det man gør er forkert? Ihvertfald ikke mig :b 

Da vi gik helt vegansk herhjemme, gik der ikke særlig lang tid før jeg fik oprettet min Instagram. Jeg havde sådan lyst til at hjælpe andre derude, som inklusiv mig selv, fandt/finder det super uoverskueligt, at skulle ændre fra animalsk til vegansk kost. Jeg kunne ihvertfald godt selv have brugt en Instagram som min i den periode. For hvad indebærer det at lave vegansk? Bliver jeg mæt af ikke at spise kød? Er det ikke dyrt at leve vegansk? Hvor kan jeg overhovedet handle ind? Jeg havde så mange spørgsmål, og manglede viden omkring hvad jeg kunne erstatte mine animalske fødevarer med, så jeg kunne føle, at jeg ikke skulle gå på kompromis med noget. Jeg droppede nemlig ikke animalske produkter, fordi jeg ikke kunne lide det. Jeg droppede det, fordi jeg fik indsigt i hvad der gik forud for de animalske produkter, jeg havde liggende på min tallerken. Jeg var bestemt ikke klar over det, og jeg kunne bestemt ikke retfærdiggøre hvad jeg gjorde. Og da jeg så fandt ud af at jeg sagtens kunne erstatte animalske produkter med plantebaseret produkter (og synes det var lige så lækkert - hvis ikke mere lækkert!). Ja, så var jeg ikke i tvivl om at det var det rigtige at gøre.

Det skal dog siges, at det for mig har været en noget længere process end det har været for Henrik. Jeg droppede ikke animalske produkter fra den ene dag til den anden. Jeg væltede mig seriøst i animalske produkter i starten når Henrik ikke var hjemme (for nu skulle jeg dælme ha'), jeg spiste hvad jeg ville når jeg var ude og sidste vinter købte jeg også et par vintersko med uld i. Jeg gjorde det, fordi jeg ikke er perfekt. Alle er ikke lige hardcore til at ændre sig fra den ene dag til den anden, og vi er alle forskellige steder i processen, hvad end vi kun har tænkt tanken, prøvet det af eller er gået hele vejen med hensyn til veganisme. Og det er helt okay! Det er helt okay der hvor du er nu. Bare det at du overhovedet læser med herinde og forhåbentlig har læst med indtil nu, så synes jeg at du er vildt sej! Det mener jeg virkelig. Det nytter ikke noget at slå sig selv oven i hovedet for det man ikke fik gjort, eller begynde at række andre ned for de valg de tager (om så du synes de er forkerte eller ej). Vær med til at inspirere, og mød folk hvor de er. På den måde er jeg sikker på, at vi kan nå rigtig langt i denne sag. Jeg vil ihvertfald gøre mit aller bedste for at inspirere, komme med gode råd og hjælpe dig/jer som skulle ha' brug for det. Lige præcis derfor har jeg taget skridtet videre, og udvider Vegansk Univers med så meget mere end bare en Instagram.

Håber meget på, at du/I vil følge med i dette veganske univers jeg er ved at skabe <3


4 kommentarer


 • zgjpvvxlxo

  Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?


 • Charlotte

  Kære Frederikke, godt du valgte dit univers , at det er vegansk, er fremtidssikret , fantastisk og fyldt med ærlighed og medfølelse. Vegansk er mindfull spisning med god samvittighed. Tak


 • Frederikke

  Tusind tak Joachim! Det håber jeg ihvertfald rigtig meget på <3


 • Joachim

  Super skriv, Frederikke. Der er helt sikkert rigtig mange, der kommer tættere på veganismen ved din tilgang end ved Henriks, ligesom han overbeviser mest nogle andre personer. Lidt til hver en smag. :)


Indsend en kommentar